Com serveix WhatsApp als periodistes

*Artículo traducido al catalán

Christian Zárate, periodista i docent, explica a cdperiodismo que WhatsApp és una de les eines més efectives per als periodistes per la seva immediatesa en la informació que de manera efectiva les utilitzen per facilitar una rapidesa de procediments tant intern com extern en els mitjans de comunicació. L’autor detalla les principals funcions d’aquesta aplicació que s’ha tornat fonamental per al treball periodístic dels comunicadors.

Identificació de   fonts.- WhatsApp s’ha convertit en una eina d’informació i alertes per als periodistes per identificar un succés o notícia a través de les fonts.

Proximitat amb les fonts.- WhatsApp és un mitjà social molt útil per al periodista i la seva proximitat amb les fonts d’informació. Avui dia la majoria de fonts tenen grups de WhatsApp (oficials i no oficials), on els periodistes sol·liciten o reprenen informació d’ells com: dades oficials, comunicats de premsa,  àudios, fotografia, vídeos i estadístiques.

Contacte directe amb les fonts.- WhatsApp s’ha convertit en una eina més directa entre els periodistes i les fonts oficials (presidència, vicepresidència, ministeris) i no oficials per a una major immediatesa i exclusivitat de la informació.

Curador de continguts.- Aquesta eina s’ha convertit per als periodistes com a filtre i selecció de continguts per a les plataformes socials dels mitjans de comunicació. S’ha tornat fonamental a l’hora de pujar opinions, àudios, fotografies, dades i vídeos a la web social.

Enviar imatges per a plataformes socials i portals informatius.- Aquesta aplicació de servei de missatgeria instantània s’ha convertit en un recurs de molta utilitat per a periodistes i fotoperiodistes que volen enviar imatges amb una major rapidesa que pel correu electrònic per a les plataformes socials i portals informatius dels mitjans de comunicació.

Enregistraments d’àudios.- Aquesta eina els serveix als periodistes com un instrument de construcció per a les seves notes periodístiques i és una manera més fàcil per escoltar els àudios.

Compartir informació amb altres periodistes.- WhatsApp s’ha convertit en una eina més fàcil per als periodistes a l’hora de compartir informació (àudios, fotografies, vídeos, estadístiques), entre el mateix gremi periodístic.

Per: AEC
Font Imatge: clasesdeperiodismo.com

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *